A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.
Termékek Menü

Otthonfelújítás 2024

2024 az Otthonfelújítási Program éve!

A kormány célja biztosítani a családok számára a lakhatás és energiaellátás biztonságát. A 108 milliárd forint keretösszegű Otthonfelújítási Program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja.

Az elsődleges cél az energetikai korszerűsítés, mely keretében két projekt is indul idén:

  1. Az egyik kimondottan az úgynevezett “Kádár kockák” korszerűsítését célozza: az 1945 és 1990 között elkészült családi házak fűtésrendszerének, nyílászáróinak és használati melegvíz-rendszerének modernizálására koncentrál.
  2. A másik a középületekre fókuszál majd hasonló célokkal.

A tervek szerint az új programmal közel 20 ezer családi ház újulhat meg. A magyar ingatlanok korszerűsítése elengedhetetlen, ezért akár kölcsön, akár állami támogatás formájában érkezik a támogatás, óriási szükség van rá.

A beruházásnak összesen 7 millió forintot kell elérnie, melyből 1 millió forint önrészre van szükség az Otthonfelújítási Támogatás 2024-es igénybevételéhez a tulajdonos részéről. A maradék 6 millió egy kedvezményes hitel és egy vissza nem térítendő támogatás között oszlik meg. A megoszlás aránya a jövedelemtől (kizárólag a legmagasabb jövedelmek esetén bír befolyással) és a járás fejlettségétől függ. Végeredményben a beruházástól 30%-os energiamegtakarítást vár el a program, amit az igénylőnek tudni kell igazolni egy a kivitelezés előtt és után készült energetikai tanúsítvány biztosításával. Az Otthonfelújítási Támogatás 2024-ben előreláthatóan június elejével indul.

Forrás: https://otthonfelujitasi-tamogatas.hu/

 

Cikkeink a témában az alábbi linkeken érhetők el:

Otthonfelújítás – Gyakori kérdések és válaszok

Az Otthonfelújítási Program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A tervek szerint közel 20 ezer családi ház újulhat meg ezzel. A napokban lezárult a támogatás véleményezése, így a tervezet véglegesítésére is hamarosan sor kerül. A program június 3-tól válik elérhetővé és a hozzátartozó kölcsönszerződéseket 2026. április 30-ig vagy a forráskeret kimerüléséig lehet megkötni. Tekintsük át, mit lehet eddig tudni a programról!

 

 

Mennyi támogatásra számíthatnak a járások?

Az Otthonfelújítási Programmal egymillió Ft önrész mellett összesen hatmillió Ft támogatást igényelhetnek energetikai korszerűsítésre az arra jogosultak. A finanszírozás összege további két részre, kamatmentes hitelre, illetve vissza nem térítendő támogatásra oszlik. Az arányt az adott járás átlagjövedelme határozza meg.

 

Fábián Gergely: Tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések az Otthonfelújítási Program kapcsán

Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja. A kormány célja világos: meg kell védeni és támogatni kell a családokat, a lakhatás és az energiaellátás biztonságát. A program keretében nyújtott források június 3-tól igényelhetőek a 266 MFB Bank Pont Pluszban.

 

 

 

Jól járt, aki megvárta az új Otthonfelújítási Támogatást?

Számos család élt a lehetőséggel és még az előző Otthonfelújítási Támogatás segítségével korszerűsítette otthonát. Vajon jól döntöttek, vagy jobban járnak azok, akik az új, idén debütáló lakásfelújítási támogatást használják ki? A Bankmonitor.hu utánajárt és összehasonlította az akkori és az új lehetőséget.

 

 

 

Biztos a hír: Itt az Új Otthonfelújítási Támogatás 2024-ben!

2024.04.04-én jelezte Nagy Márton miniszter, hogy a napokban várható az új Otthonfelújítási Támogatás bejelentése. Közel 20 ezer családi ház újulhat meg a tervek szerint a júniusban már pályázható programmal.
 

 

 

Válasszon kivitelezői partnereink közül!

Közép-Magyarország (Budapest, Pest)

Cégnév Város Weboldal Telefonszám
1 Otthon Kft. Budapest https://1otthon.hu/ +36 70423 8699
       
       

Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala)

Cégnév Város Weboldal Telefonszám