A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom
Termékek Menü

Kínában edz a BVSC Asztalitenisz Szakosztálya

A BVSC-Zugló Asztalitenisz Szakosztályának sportolói 2019 augusztusában 10 napos edzőtáborba utaztak a kínai Talien (Dalian) városába. A kirándulás létrejöttében többek között a Lambda Systeme Kft. is szerepet vállalt.
 
12 fiatal sportolónak és az őket kísérő 3 edzőnek adatott meg a lehetőség, hogy elfogadják a Table Tennis Club meghívását. Az utazás során a fiatalok betekintést nyernek a kínai edzésmódszerekbe, a mozgás mellett rengeteg izgalmas kulturális és városnéző programban vesznek részt.   
 
A kirándulás egy korábban kötött megállapodás egyik állomása, mely előzményeként a Talien Egyetem sportiskolájának legjobbjai az év elején Magyarországra látogattak. Az ide érkező 10-14 éves fiatalok részt vettek egy edzőtáborban, majd első kínai indulóként megmérettették magukat a BVSC-Zugló egykori játékosának emlékére immár 24. alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen. 
 
Herendi Iván, a BVSC-Zugló Asztalitenisz Szakosztály igazgatója szerint ez az együttműködés nem csupán a klub, hanem a magyar asztalitenisz életében is fontos mérföldkő. Az idei év tökéletes választás volt a „cserekapcsolat” létrejöttére, mivel a hazai szakosztály, valamint a Talien Egyetem is 2019-ben ünnepli 70. születésnapját.
 
Forrás: www.nemzetisport.hu