A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.
Termékek

Kert és szabadidő II. rész – Miért használjunk geotextíliát a magaságyásokhoz? Tippek és előnyök!

Kert és szabadidő II. rész – Miért használjunk geotextíliát a magaságyásokhoz? Tippek és előnyök!

A tavasz közeledtével egyre többször megyünk ki a szabadba, sokan a jó időnek köszönhetően megkezdik kertjük karbantartását, felkészítését a melegebb hónapokra. Blogunk következő részében erre fókuszálunk, folytatjuk „Kert és szabadidő” cikksorozatunkat. Az első részben bemutattuk a térkőtisztítás folyamatát, a következőben pedig a geotextíliák kerti felhasználására, magaságyások készítésére térünk ki, ezzel is segítve a hatékony kertépítést.

Miért magaságyás?

A magaságyás rendkívül praktikus, kényelmes dísze a kertnek. Előnyei közé tartozik, hogy kertészkedés, palántázás közben nem kell a földön térdelni, valamint, hogy magunk választhatjuk ki és állíthatjuk össze a növényeinknek leginkább megfelelő talajszerkezetet. Emellett esztétikai funkciója sem elhanyagolható, díszíti, feldobja udvarunkat. Praktikussági szempontjai közül kiemelkedik a jobb vízelvezetés, a talaj melegedésének elősegítése és a gyomnövekedés elleni védelem.

Kínálatunkból a Leier termékmárka magaságyásait javasoljuk:

Magaságyás négyzet alakzat: A négyzet alakú Leier Durisol magaságyás természetközeli, környezetbarát megoldást nyújt a kertben. A termék újrahasznosított faforgácsból készül. Mérete: 120 cm x 80 cm x 120 cm.

 

 

 

 

 

Magaságyás téglalap alakzat: A téglalap alakú Leier Durisol magaságyás ideális méreteivel (230 cm x 80 cm x 120 cm) tökéletes megoldás a növénytermesztéshez. Téglalap alakja optimalizálja a helykihasználást. 

 

 


Magaságyás „L” alakzat: Az "L" alakú Leier Durisol magaságyás rengeteg előnnyel rendelkezik. Esztétikus megjelenést kölcsönöz a kertnek, emellett különleges alakjának köszönhetően egyszerűen hozzáférhetővé teszi a növényeket. Méretei ideálisak: 230 cm széles, 80 cm magas és 230 cm mély.

 

 

 

Magaságyás „U” alakzat: Az "U" alakú Leier Durisol magaságyás tökéletes választás, ha nagyobb területen végeznénk növénytermesztést. A különleges dizájn mérete 340 cm x 80 cm x 230 cm, mely lehetőséget biztosít a kreatív kertépítésre, könnyebben megközelíthetővé teszi a virágokat.

 

 

Magaságyás „U” PLUSZ alakzat: Az "U" Plusz alakú Leier Durisol magaságyás ideális választás növénytermesztéshez. A nem szokványos kialakítás biztosítja a kényelmes kerti munkát, valamint a virágok kreatív, esztétikus elhelyezését. Mérete: 450 cm széles, 80 cm magas, 230 cm mély.  

 

A magaságyásokhoz a márka rengeteg kiegészítő terméket kínál, melyek szintén megtalálhatók webáruházunkban. Böngéssze palettánkon a Leier kertépítő termékeit és öltöztesse díszbe udvarát a jó időre!

Ismerjük meg a geotextíliát!

A magaságyások kialakítása során nagy szerepe lehet a geotextilek felhasználásának. Meglehetősen sokoldalúak, építkezés és kertrendezés során is megállják a helyüket, rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Elnevezésük a geo (föld) és a textília (szövet) szavakból tevődik össze. Előbbi kifejezés arra céloz, hogy ezeket a termékeket talajközeli munkáknál használjuk, utóbbi pedig jelen esetben lágy, rugalmas szövetre utal, mely bármely felületen könnyen rögzíthető. A geotextilek különböző anyagokból készülnek, többet között polipropilénből vagy poliészterből. Két fajtájuk a szőtt és nem szőtt termékek, melyek könnyen megkülönböztethetők egymástól. 
 


A geotextilek használata a magaságyásokban

A geotextíliák használata a magaságyásokban tovább fokozza ezek előnyeit:

  1. Vízelvezetés: A geotextilek kiváló vízelvezető tulajdonságokkal rendelkeznek. A magaságyás aljára helyezve segítenek megakadályozni a talaj kimosódását és javítják a vízelvezetést. Ez különösen fontos nedves területeken, valamint esőzéskor.
  2. Talajmelegedés: A geotextilek megakadályozzák a talaj közvetlen érintkezését a hideg felületekkel miközben a napfényt a termőföldbe eresztik. Ennek eredményeként a magaságyásokban a talaj melegebb maradhat, ami előnyös a növények számára, különösen a kora tavaszi és késő őszi hónapokban.
  3. Gyomnövekedés elleni védelem: Az elhelyezett geotextilréteg gátolja a gyomok szaporodását, ugyanakkor lehetővé teszi a víz és a tápanyagok szabad áramlását a növények számára.
  4. Talajstruktúra: A geotextilek használata hozzájárulhat a talaj szerkezetének javításához, különösen nedves időszakokban, miközben megakadályozzák a talaj kimosódását és a túlzott tömörödést.
  5. Rendszer könnyű karbantartása: A geotextilekkel kialakított magaságyások általában könnyen karbantarthatók. A réteg segít megőrizni a rendszert, csökkenti a gyomirtó szerek használatát és lehetővé teszi a könnyebb hozzáférést a növényekhez.

A geotextilek kerti magaságyásokban történő használata tehát különböző előnyöket kínál a talajkezelés, vízelvezetés és növénytermesztés területén. A megfelelő típusú geotextil kiválasztása és helyes telepítése kulcsfontosságú a kívánt eredmények eléréséhez. Termékpalettánkon többféle geotextília található, böngéssze kínálatunkat

Amennyiben további információra lenne szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!

Forrás: www.leier.hu
Képek forrása: www.leier.hu