A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.
Termékek Menü

Gipszkarton rendszerek

A leggyorsabb és a leghatékonyabb munkavégzés a legváltozatosabb szerkezeti megoldások esetén is. A gipszkarton rendszerek ezeknek a követelményeknek úgy tesznek eleget, hogy anyagtulajdonságaik révén egyéb fontos épületfizikai követelményeket is kielégítenek. A gipszkarton rendszerek magukba foglalják a beépítéshez szükséges tartó- és vázszerkezetet, a függesztő-, rögzítő- és kötőelemeket, továbbá minden kiegészítő és kapcsoló elemet, melyek hozzájárulnak a más épületszerkezetekhez való kapcsolat kialakításához, valamint berendezések és szerelvények elhelyezéséhez és biztonságos rögzítéséhez. A korszerű építési követelmények kielégítésének ilyen szintje tette lehetővé a gipszkarton szerkezeti rendszerek széles körű elterjedését a magasépítés minden területén.

A gipszkarton főbb tulajdonságai:
- Klimatizáló hatású, makropórusai révén jól szabályozza a helyiség levegőjének páratartalmát.
- Éghetetlen gipszmagja jó tűzvédelmi tulajdonságokat biztosít. A 20 % kötött kristályvíztartalom, mint beépített tűzoltóvíz működik.
- Költség- és időtakarékos szerkezetek. A kis önsúly egyszerűbb, olcsóbb teherhordó szerkezetek alkalmazását teszi lehetővé.
- A szárazépítési technológia gyors.
- A gipszkarton rendszerek jó hangszigetelő képességgel rendelkeznek, mely sokrétű felhasználást tesz lehetővé.